E. Jurzyca podpísal memorandum s Kalifornskou technickou univerzitou

13.01.2012 Bratislava

Bratislava 12. januára (TASR) - Minister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) dnes prostredníctvom videokonferencie podpísal memorandum o akademickej spolupráci s Kalifornskou technickou univerzitou (California Institute of Technology). Za jednu z najuznávanejších svetových univerzít dokument podpísal profesor Harvey B. Newman.

\"Slovenské univerzity spolupracujú s California Institute of Technology už osem rokov. Obe strany mali záujem zakotviť túto spoluprácu do memoranda,\" povedala pre TASR hovorkyňa rezortu Miriam Žiaková. Keďže dokument podpisuje minister školstva, vzájomná spolupráca podľa Žiakovej nadobudne vyšší rámec. Doposiaľ s univerzitou spolupracovali napríklad košická Univerzita Pavla Jozefa Šafárika či technické univerzity v Košiciach a Žiline.

Medzinárodná akademická a vzdelávacia spolupráca bude zahŕňať vedenie spoločných výskumných projektov vrátane výmeny výskumných pracovníkov a pracovníkov riadiacich výskum a doktorandov, organizovanie prednášok a sympózií. Okrem toho umožní výmenu akademických informácií a materiálov.

California Institute of Technology sídli v meste Pasadena v Kalifornii a bola založená v roku 1891. So školou je spojených 31 držiteľov Nobelových cien. V rebríčku 400 najlepších univerzít vo svete The Times Higher Education World University Rankings 2011-2012 sa CALTECH umiestnil na prvom mieste.
 

Vyberte región